B54

גריאטריה היא תחום ברפואה הפנימית העוסק באבחון, טיפול ומעקב אחר בעיות רפואיות, תפקודיות, נפשיות וחברתיות המאפיינות את האוכלוסייה המבוגרת. הגישה הגריאטרית שמה דגש על רפואת האדם כולו ולא רק על מחלה בודדת, מתוך הבנה שעם העלייה בגיל מתרבים מצבי התחלואה המשולבת (Multimorbidity), השבריריות (Frailty) והפגיעות התפקודית.
 
רופאים גריאטריים מטפלים בקשישים המתמודדים עם ירידה בתפקוד, ירידה קוגניטיבית, נפילות חוזרות, תת-תזונה, דיכאון, אי שליטה בסוגרים, בעיות בשינה, תסמונות גריאטריות, ומחלות כרוניות מרובות.
תסמונות גריאטריות הן מצבים שכיחים בגיל המבוגר שאינם נובעים ממחלה אחת ספציפית, אלא מהצטברות של גורמי סיכון גופניים, קוגניטיביים ותפקודיים. ביניהן: נפילות, דליריום (בלבול חריף), חוסר שליטה על סוגרים, ירידה קוגניטיבית, תת-תזונה, שבריריות, ריבוי תרופות ותלות גוברת בסביבה. תסמונות אלו משפיעות משמעותית על איכות החיים ועל הסיכון לאשפוז, נכות ואף תמותה – ולכן איתור וטיפול מוקדם בהן הוא מרכיב מרכזי בעבודתו של הגריאטר.
 
בנוסף, גריאטרים עוסקים בהערכה גריאטרית כוללת – הכוללת בחינה של תפקוד יומיומי, מצב מנטלי, מצב תזונתי, מערך תרופתי וצרכים סיעודיים.
 
תחום הגריאטריה כולל גם ייעוץ למטופלים סיעודיים, שיקום גריאטרי לאחר אשפוז, טיפול פליאטיבי בגיל המבוגר, תכנון טיפול מונע, הדרכת בני משפחה וסיוע בקבלת החלטות רפואיות ואתיות מורכבות.

בחר את הרופא הרצוי